Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Πολλαπλά οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Πολλαπλά οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Πολλαπλά οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Για «αποφασιστικό βήμα μείωσης του κόστους δανεισμού με πολλαπλά οφέλη» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις επιστολές που υπέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα βελτιωθούν οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, θα υπάρξουν έμμεσες θετικές επιδράσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, θα ενισχυθεί η αξιοπιστία και η εξέλιξη αυτή «θα συμβάλλει στην αποδοχή της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Σχολιάζοντας στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη διαφορά στις προτεραιότητες και τον πολιτικό λόγο. Ο Πρωθυπουργός, συνέχισε, «κατέθεσε συγκροτημένο σχέδιο με δωδεκάμηνο ορίζοντα που οδηγεί σε ανάπτυξη για όλους, νέο πλούτο, επενδύσεις και δουλειές». «Ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα ‘είμαστε εδώ’, ξέχασε τους πολίτες και απευθύνθηκε στο εσωκομματικό του ακροατήριο», συμπλήρωσε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γενικόλογες αναφορές και «κατέφυγε στο λαϊκισμό και δυστυχώς στο ψέμα».

Ειδικά για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δική του κυβέρνηση εξασφάλισε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι τέτοιος λογαριασμός ουδέποτε υπήρξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!