Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ενωτική και προοδευτική η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ενωτική και προοδευτική η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ενωτική και προοδευτική η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου

«Η απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η κυρία Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα δεκαετία, σε μία νέα εποχή, σε μία χώρα που βγαίνει από μία δεκαετή κρίση και ελπίζει σε μία εθνική αναγέννηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Τι καλύτερο από μία γυναίκα να συμβολίσει αυτήν την εθνική αναγέννηση. Η πρότασή μας για να έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία επιλογή ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική. Ελπίζουμε να τη θεωρήσουν έτσι και οι άλλες πτέρυγες της Βουλής», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι το Σύνταγμα και η πολιτική παράδοση των τελευταίων δεκαετιών αναδεικνύουν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτείνεται από τον Πρωθυπουργό πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά ευρύτερης συναίνεσης.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας «δεν είναι μέσα στις πρόνοιες του Συντάγματος και της παράδοσης το στρίμωγμα των πολιτικών αντιπάλων, αλλά η δυνατότητα οικοδόμησης μίας συναίνεσης γύρω από το πρόσωπο, το οποίο καλείται να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή του πολιτεύματος, που προβλέπει το Σύνταγμα».

«Επομένως, αυτό ήταν το βασικό πνεύμα που πρυτάνευσε, αλλά πολύ σημαντικά είναι και τα άλλα χαρακτηριστικά των συμβολισμών: Γυναίκα, νέα εποχή, νέα δεκαετία, μετά από μία δεκαετή κρίση» πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα ότι και τα άλλα πολιτικά κόμματα θα αναγνωρίσουν τα παραπάνω στοιχεία στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!