Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: SpaceX: Άλλοι 60 δορυφόροι του προγράμματος Starlink σε τροχιά
[Η Ναυτεμπορική]: SpaceX: Άλλοι 60 δορυφόροι του προγράμματος Starlink σε τροχιά

[Η Ναυτεμπορική]: SpaceX: Άλλοι 60 δορυφόροι του προγράμματος Starlink σε τροχιά

Εξήντα νέους δορυφόρους για παροχή σύνδεσης στο Ίντερνετ από τροχιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Starlink, εκτόξευσε η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX, τη Δευτέρα.

Οι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν με πύραυλο Falcon 9 ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Σημειώνεται πως η SpaceX είχε να πραγματοποιήσει εκτόξευση από τις 6 Αυγούστου, όταν είχε στείλει στο διάστημα τον ισραηλινό δορυφόρο AMOS 17.

Η εκτόξευση έγινε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Σύμφωνα με το Space.com, ήταν η τέταρτη πτήση για τον συγκεκριμένο πύραυλο και η πρώτη φορά που πύραυλος Falcon 9 πετά πάνω από τρεις φορές. «Το “Γεράκι” κατέβηκε για τέταρτη φορά» σχολίασε η Λόρεν Λάιονς, μηχανικός της SpaceX για το πρόγραμμα Starlink. «Αυτοί οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται 10 φορές. Πάμε για την πέμπτη».

Μετά την επιτυχή εκτόξευση, ο πύραυλος προσνηώθηκε στη μη επανδρωμένη πλατφόρμα «Of Course I Still Love You» στον Ατλαντικό, στην 45η ανάκτηση πυραύλου από πλευράς της εταιρείας. Οι δορυφόροι βρίσκονταν στον κώνο της μύτης του πυραύλου. Επρόκειτο για τη δεύτερη «δόση» δορυφόρων για τον αστερισμό της εταιρείας, η οποία επιδιώκει να παρέχει φθηνή κάλυψη Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το πρόγραμμα Starlink δεν θα παρέχει μόνο πρόσβαση στο Ίντερνετ σε περιοχές που δεν έχουν, αλλά και ανταγωνιστική από οικονομικής άποψης πρόσβασης σε περιοχές που ήδη έχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!