Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις ασθενοφόρων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
[Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις ασθενοφόρων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

[Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις ασθενοφόρων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Για ελλιπή επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και κατηγορεί τη διοίκηση του Κέντρου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα». 

Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών (υψηλός μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων και διανυθέντων χιλιομέτρων).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.

Ειδική αναφορά γίνεται στο κέντρο υγείας Νευροκοπίου, όπου υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούρια (αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι τρεις διαθέσιμοι οδηγοί του κέντρου υγείας κινούν ένα παλαιότερο, σε καλή κατάσταση ασθενοφόρο και τα δύο καινούργια είναι κλειδωμένα σε ένα προσωρινό γκαράζ, αντί να διατεθούν εέστω προσωρινά σε άλλη Περιφέρεια που «έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι».

Ενδεικτικά η Ομοσπονδία καταγγέλλει: 

  • είναι ψέμματα ότι στην Αττική είναι σε κίνηση καθημερινά πάνω από 63 ασθενοφόρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!