Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι σούπες μάς βοηθούν να αδυνατίσουμε
[Η Ναυτεμπορική]: Οι σούπες μάς βοηθούν να αδυνατίσουμε

[Η Ναυτεμπορική]: Οι σούπες μάς βοηθούν να αδυνατίσουμε

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τι σούπες καταναλώνουμε και σε τι ποσότητες, διότι υπάρχουν σούπες πολύ πλούσιες σε θερμίδες αφού περιέχουν κρέμες ή άλλα συστατικά που τις καθιστούν ιδιαίτερα πλούσιες σε θερμίδες.

Η σούπα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μια γευστική και αποτελεσματική λύση απώλειας κιλών. Όπως διαφάνηκε σε μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες του Penn State των ΗΠΑ, η αύξηση του όγκου των τροφίμων που καταναλώνει κάποιος όταν τρώει, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνει. Όμως η συνολική πρόσληψη θερμίδων εξαρτάται από το ποσοστό των θερμίδων στον όγκο των τροφίμων.

Αυτός ο όγκος του φαγητού που καταναλώνουμε σε ένα γεύμα, έχει σημασία ως προς την πληρότητα του στομαχιού καθώς όταν νιώσουμε ότι χορτάσαμε ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα πληρότητας και δίνει εντολή για να διακόψει ο άνθρωπος το γεύμα.

Η αύξηση του όγκου με λιγότερες θερμίδες, δίνει το αίσθημα πληρότητας που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να δώσει την εντολή να σταματήσει ο άνθρωπος να τρώει. Το ζητούμενο λοιπόν είναι περισσότερος όγκος με λιγότερες θερμίδες. Έτσι μια δίαιτα είναι επιτυχημένη και έχουμε απώλεια περιττών κιλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!