Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σουδάν: Τελεσίγραφο της Αφρικανικής Ένωσης στον στρατό για να παραδώσει την εξουσία
[Η Ναυτεμπορική]: Σουδάν: Τελεσίγραφο της Αφρικανικής Ένωσης στον στρατό για να παραδώσει την εξουσία

[Η Ναυτεμπορική]: Σουδάν: Τελεσίγραφο της Αφρικανικής Ένωσης στον στρατό για να παραδώσει την εξουσία

Με τον άμεσο κίνδυνο της αποπομπής από την Αφρικανική Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπο το Σουδάν, εάν σε διάστημα 15 ημερών δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, ενόσω οι Σουδανοί εξακολουθούν να διαδηλώνουν έξω από το αρχηγείο του στρατού αξιώνοντας την παράδοση της εξουσίας.

Η Ένωση «καταδικάζει και απορρίπτει απερίφραστα την κατάληψη της εξουσίας από τον σουδανικό στρατό και το σχέδιό του να ηγηθεί μεταβατικής κυβέρνησης για δύο χρόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Ο επί 30ετίας πρόεδρος της χώρας Ομάρ αλ Μπασίρ ανατράπηκε και συνελήφθη την Πέμπτη έπειτα από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Μια μέρα μετά το πραξικόπημα, ο επικεφαλής του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου Άουαντ Ιμπν Αουάντ Αούφ παραιτήθηκε καθώς οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι είχε πολύ στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση του Μπασίρ.

Τα μέλη του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του λαού.

Κάποια από αυτά ικανοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με το σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA, το οποίο μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας, ο επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας διώξεων και ο επικεφαλής των κρατικών μέσων ενημέρωσης απομακρύνθηκαν όλοι από τα καθήκοντά τους.

Οι δυτικές χώρες έχουν παροτρύνει το στρατιωτικό συμβούλιο να παραδώσει την εξουσία το ταχύτερο δυνατό σε μια κυβέρνηση πολιτών, ενώ ο Άμπι της Αιθιοπίας δήλωσε ότι υποστηρίζει τις νέες αρχές στο Σουδάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!