Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η σωστή ενημέρωση είναι το «κλειδί» για την ανάδειξη του εμβολιασμού
[Η Ναυτεμπορική]: Η σωστή ενημέρωση είναι το «κλειδί» για την ανάδειξη του εμβολιασμού

[Η Ναυτεμπορική]: Η σωστή ενημέρωση είναι το «κλειδί» για την ανάδειξη του εμβολιασμού

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με αφορμή την ημερίδα που έγινε από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», σε συνεργασία με τη Civil Act, την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και το πρότυπο βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Empathize with me doctor για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού με τίτλο «Ενσυναισθάνομαι – Εμβολιάζω» διαπιστώθηκε ότι η σωστή πληροφόρηση αποτελεί το κλειδί για την κατάρριψη μύθων που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των χρόνων αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Λύση η ασθενοκεντρική προσέγγιση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσω της ενεργητικής ακρόασης, της ενσυναίσθησης και της άνευ όρων αποδοχής, δίνεται η δυνατότητα παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των Ελλήνων παιδιάτρων έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια περίπτωση άρνησης εμβολιασμού από γονείς – κηδεμόνες.

Την ίδια στιγμή, έχουμε επανεμφάνιση ασθενειών, όπως η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα και η ευλογιά, γεγονός πολύ θλιβερό. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε το «υψηλό ρεκόρ» δεκαετίας στην Ευρώπη, με περισσότερα από 41.000 κρούσματα ιλαράς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ενώ, κάθε χρόνο οι θάνατοι παιδιών κάτω από 5 ετών, από λοιμώδη νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, ξεπερνάνε το 1,5 εκ παγκοσμίως, ενώ αποφεύγονται 2-3 εκ θάνατοι λόγω εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην ημερίδα και το σκοπό με τον οποίο διοργανώθηκε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» κ. Γιώργος Καλαμίτσης είπε ότι η θεραπευτική συμμαχία ιατρού – ασθενούς είναι το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο βήμα για τη θωράκιση της υγείας όλων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!