Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με σόναρ Thales οι φρεγάτες του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού
[Η Ναυτεμπορική]: Με σόναρ Thales οι φρεγάτες του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού

[Η Ναυτεμπορική]: Με σόναρ Thales οι φρεγάτες του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού

Τα σόναρ και τα ακουστικά συστήματα της Thales θα εξοπλίσουν τις πέντε φρεγάτες F110 του Iσπανικού Πολεμικού Ναυτικού, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ανθυποβρυχιακών πολεμικών επιχειρήσεων (anti-submarine warfare – ASW) τελευταίας γενιάς.

Τα βασικά στοιχεία της ολοκληρωμένης σουίτας είναι τα σόναρ BlueMaster (UMS 4110) και CAPTAS 4 Compact, το υποβρύχιο σύστημα επικοινωνίας TUUM-6 και το ψηφιακό ακουστικό σύστημα BlueScan που ήδη χρησιμοποιείται από τα Πολεμικά Ναυτικά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η δυνατότητα ανθυποβρυχιακών πολεμικών επιχειρήσεων (ASW), βασισμένη σε δύο σόναρ παγκόσμιας κλάσης, το CAPTAS 4 Compact και το BlueMaster καθώς και στο ψηφιακό ακουστικό σύστημα BlueScan, θα ενσωματωθεί μέσω του συστήματος διαχείρισης πλοίων της Navantia SCANBA F110 και θα επιτρέψει στο ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό να διεξάγει αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης, έρευνας και προστασίας σε οποιοδήποτε πεδίο επιχειρήσεων.

Προκειμένου να προστατεύσουν τα χωρικά τους ύδατα και την εθνική τους ασφάλεια, τα κράτη πρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή σε διάφορα περιβάλλοντα ή πεδία επιχειρήσεων. Οι ναυτικές δυνάμεις χρειάζονται αξιόπιστα, υψηλής απόδοσης συστήματα για να περιφρουρήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να πραγματοποιήσουν ανθυποβρυχιακές αποστολές (ASW) με το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το BlueScan είναι μια συνεργατική λύση ASW που επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων σόναρ που προέρχονται από πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, με στόχο να παρέχει στον χειριστή πλήρη αντίληψη των ακουστικών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!