Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: SolarStratos: Διθέσιο ηλιακό αεροσκάφος για πτήσεις στα όρια του διαστήματος
[Η Ναυτεμπορική]: SolarStratos: Διθέσιο ηλιακό αεροσκάφος για πτήσεις στα όρια του διαστήματος

[Η Ναυτεμπορική]: SolarStratos: Διθέσιο ηλιακό αεροσκάφος για πτήσεις στα όρια του διαστήματος

Ηλιακά αεροσκάφη έχουν ήδη επιτύχει μια σειρά σημαντικών επιτευγμάτων, όπως η πτήση γύρω από τον κόσμο, ωστόσο η SolarStratos σχεδιάζει να πάει ακόμα παραπέρα, με ένα αεροσκάφος που θα είναι σε θέση να πετάξει σε ύψος άνω των 80.000 ποδών (24 χλμ), από όπου είναι ορατή η καμπυλότητα του πλανήτη μας- τα όρια του διαστήματος.

Σκοπός του project, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Atlas, είναι να επιδειχθούν οι δυνατότητες της ανανεώσιμης ενέργειας και να διερευνηθεί το κατά πόσον είναι δυνατές οι πτήσεις σε τόσο μεγάλα ύψη με ηλιακή τεχνολογία. Το πρόγραμμα άρχισε το 2014, ωστόσο πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο αυτό τον μήνα, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του υποστέγου που θα αποτελέσει τη βάση της ομάδας- εκεί όπου το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί, δοκιμαστεί και συντηρείται.

Το ίδιο το αεροσκάφος έχει φτιαχτεί από την PC-Aero, που ήταν πίσω από το Elektra One, και τα ηλιακά συστήματά του έχουν αναπτυχθεί από το Ελβετικό Κέντρο Ηλεκτρονικών και Μικροτεχνολογίας. Θεωρείται ότι θα είναι το πρώτο διθέσιο πολιτικό ηλιακό αεροπλάνο στην ιστορία, και το πρώτο που θα φτάσει στη στρατόσφαιρα, με μήκος 8,5 μέτρων, άνοιγμα φτερών 24,9 και βάρος μόλις 450 κιλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!