Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: SmartSat: «Έξυπνοι» δορυφόροι που επαναπρογραμματίζονται και αλλάζουν αποστολή
[Η Ναυτεμπορική]: SmartSat: «Έξυπνοι» δορυφόροι που επαναπρογραμματίζονται και αλλάζουν αποστολή

[Η Ναυτεμπορική]: SmartSat: «Έξυπνοι» δορυφόροι που επαναπρογραμματίζονται και αλλάζουν αποστολή

Μία νέα γενιά διαστημικής τεχνολογίας, που επιτρέπει την αλλαγή της αποστολής δορυφόρων σε τροχιά, ανακοίνωσε η Lockheed Martin.

Μέχρι τώρα, οι δορυφόροι εκτοξεύονταν με μια συγκεκριμένη αποστολή και δυνατότητες. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλάζει με τη νέα αρχιτεκτονική SmartSat, η οποία επιτρέπει την εισαγωγή νέων δυνατοτήτων και νέων αποστολών μέσω λογισμικού, «σαν να προσθέτετε μια εφαρμογή σε ένα smartphone».

Όπως σημειώνει η Lockheed Martin, πρόκειται για μια καθοριζόμενη από software (software defined) αρχιτεκτονική δορυφόρων η οποία θα «αυξάνει τις δυνατότητες για φορτία (payloads) σε διάφορους καινοτόμους νανοδορυφόρους που είναι έτοιμοι για εκτόξευση φέτος».

«Φανταστείτε έναν νέο τύπο δορυφόρου που λειτουργεί περισσότερο σαν smartphone. Προσθέστε μια εφαρμογή SmartSat στον δορυφόρο σας σε τροχιά, και αλλάξατε την αποστολή» λέει ο Ρικ Άμπροουζ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Space. «Είμαστε οι πρώτοι που αναπτύσσουμε αυτή την καινοτόμα τεχνολογία σε πολλαπλές αποστολές. Το SmartSat θα δώσει στους πελάτες μας άνευ προηγουμένου αντοχή και ευελιξία ως προς τις μεταβαλλόμενες ανάγκες αποστολών και τεχνολογίας, και ξεκλειδώνει ακόμα μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ στο διάστημα».

Η Lockheed Martin ενσωματώνει φέτος τεχνολογία SmartSat σε 10 προγράμματα και άνω, περιλαμβανομένων των νανοδορυφόρων Linus και Pony Express, που θα είναι οι πρώτοι που θα εκτοξευτούν. Πρόκειται για πρωτότυπους δορυφόρους δοκιμών. Δηλαδή, το πρόγραμμα Linus περιλαμβάνει δύο cubesats για δοκιμές τεχνολογίας SmartSat και 3D-printed εξαρτημάτων διαστημοπλοίων, ενώ το Pony Express περιλαμβάνει την κατασκευή πολλαπλών μικρών δορυφόρων που προορίζονται για χαμηλή τροχιά, με σκοπό τη δοκιμή νέων προηγμένων networking τεχνολογιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!