Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Σκληρό παζάρι» για τα δρομολόγια
[Η Ναυτεμπορική]: «Σκληρό παζάρι» για τα δρομολόγια

[Η Ναυτεμπορική]: «Σκληρό παζάρι» για τα δρομολόγια

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Τρικυμία επικρατεί στο υπουργείο Ναυτιλίας με αφορμή την αποδοχή, αλλά με διαφορές από την ομόφωνη έγκριση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), αιτημάτων δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών. Μάλιστα η μία ακτοπλοϊκή, η Golden Star, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ελληνική ακτοπλοΐα.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Ναυτιλίας, «εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά. Εγκρίθηκε, η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Thunder” της εταιρίας Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο, Σαντορίνη με προσέγγιση και στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς».
­

Ωστόσο από την ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η ώρα των δρομολογίων της Golden Star Ferries (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η 9.30 πρωινή), ενώ αναφορικά με το «Θάντερ» της Fast Ferries τροποποιεί το δρομολόγιό του, αφαιρώντας την προσέγγιση στη Μύκονο.

Εκτός η Μύκονος

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χθες το πρωί, όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries ενημερώθηκε από το υπουργείο ότι δεν εγκρίνεται το δρομολόγιο του ταχυπλόου «Θάντερ», παρά το γεγονός ότι είχε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ). Το σκεπτικό ήταν ότι δεν υπάρχουν «έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες».

Στη συνέχεια όμως η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημερώθηκε ότι θα εγκριθεί υπό τον όρο να βγάλει από το δρομολόγιο την προσέγγιση στη Μύκονο μόνο για τη φετινή σεζόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!