Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ για ελληνοτουρκικά και προσφυγικό
[Η Ναυτεμπορική]: Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ για ελληνοτουρκικά και προσφυγικό

[Η Ναυτεμπορική]: Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ για ελληνοτουρκικά και προσφυγικό

Η αρχή έγινε με το τηλεφώνημα χθες το μεσημέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας επί ένα μισάωρο εξηγούσε στην κ. Μέρκελ την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στις σχέσεις των χωρών, με την Αθήνα να επαναλαμβανει τη θέση της ότι το μαναδικό ανοιχτό θέμα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρυπίδας.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Η συγκρουσιακή ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών του με τη συνεχή αμφισβήτηση του status quo στο Αιγαίο, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, αλλά και η πορεία του Κυπριακού ανησυχούν δεόντως το Μαξίμου και εντός αυτού του πλαισίου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Η αρχή έγινε με το τηλεφώνημα χθες το μεσημέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας επί ένα μισάωρο εξηγούσε στην κ. Μέρκελ την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στις σχέσεις των χωρών, με την Αθήνα να επαναλαμβανει τη θέση της ότι το μαναδικό ανοιχτό θέμα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρυπίδας.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, στη χθεσινή επικοινωνία δεν έγινε καμία αναφορά στην πορεία της αξιολόγησης και στο επικείμενο Eurogroup. Οι ίδιες πηγές δεν διευκρινίζουν αν ο κ. Τσίπρας ζήτησε κάτι από την κ. Μέρκελ, αλλά το τηλεφώνημα της Γερμανίδας καγκελάριου αμέσως μετά στον Ερντογάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεσολάβησης του Βερολίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!