Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συστήματα υποστήριξης ζωής για ταξίδια στο Διάστημα που θα διαρκούν γενιές
[Η Ναυτεμπορική]: Συστήματα υποστήριξης ζωής για ταξίδια στο Διάστημα που θα διαρκούν γενιές

[Η Ναυτεμπορική]: Συστήματα υποστήριξης ζωής για ταξίδια στο Διάστημα που θα διαρκούν γενιές

Ένα αστρόπλοιο το οποίο θα είναι ικανό να συντηρήσει γενιές επιβατών- αποίκων, καθώς ταξιδεύουν στο διάστημα προς τον προορισμό τους σχεδιάζουν φοιτητές του ΤU Delft στην Ολλανδία- και απευθύνθηκαν στον ΕΟΔ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος) για τα συστήματα υποστήριξης ζωής ενός τέτοιου σκάφους.

Στην ομάδα DSTART (TU Delft Starship Team) περιλαμβάνονται μέλη με μεγάλο εύρος ειδικοτήτων, για έρευνες πάνω σε προηγμένες έννοιες και concepts ως προς ένα ανθεκτικό διαστημόπλοιο για ταξίδια ανάμεσα στα άστρα, που θα έχει ως βάση έναν αστεροειδή το εσωτερικό του οποίου θα είναι σκαμμένο. Στόχος δεν είναι η κατασκευή ενός αληθινού αστροπλοίου, αλλά η έρευνα πάνω στις απαιτούμενες τεχνολογίες, και η μελέτη των βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων που θα συμπεριελάμβανε ένα τέτοιο γιγαντιαίο εγχείρημα.

«Χρειαζόμαστε αυτάρκη και εξελίξιμη διαστημική τεχνολογία ικανή να αντέξει τις δεκαετίες που απαιτούνται για το ταξίδι από το ηλιακό μας σύστημα σε ένα άλλο» λέει ο Άντζελο Φερμόιλεν, επικεφαλής της DSTART, ο οποίος αυτή τη στιγμή δουλεύει στο PhD του (systems engineering)στο TU Delft. «Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζουμε το είδος αναγεννητικού συστήματος υποστήριξης ζωής στο οποίο πρωτοπόρησε το πρόγραμμαMELiSSA (Micro- Ecological Life Support System Alternative) του ΕΟΔ» προσθέτει.

Το πρόγραμμα MELiSSA, στο οποίο συμμετέχουν 11 χώρες, έχει ως στόχο την κατασκευή ενός συστήματος, εμπνευσμένου από τα φυσικά υδάτινα οικοσυστήματα, για την αποδοτική μετατροπή των οργανικών αποβλήτων και του διοξειδίου του άνθρακα σε οξυγόνο, νερό και τροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!