Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρότυπα Όρμπαν-Σαλβίνι η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρότυπα Όρμπαν-Σαλβίνι η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρότυπα Όρμπαν-Σαλβίνι η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό

«Αφού η κυβέρνηση αδράνησε επί δύο μήνες για τις μεταφορές προσφύγων από τα νησιά και μετά τα χθεσινά τραγικά συμβάντα που επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στη Μόρια βρίσκεται εκτός ελέγχου, η Ν.Δ. σήμερα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της ακροδεξιάς στα πρότυπα Όρμπαν και Σαλβίνι, αυτών δηλαδή που επιδείνωσαν την προσφυγική κρίση για την Ελλάδα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αποκαλύπτουν σε όλη την έκτασή του το αντιμεταναστευτικό μένος της Ν.Δ. και παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διότι:

- Προωθούν γενικευμένη κράτηση αιτούντων ασύλου σε κλειστά κέντρα – φυλακές

- Προβλέπουν κατάλογο “ασφαλών τρίτων χωρών” που δεν πληρούν καμία απολύτως τέτοια προδιαγραφή

- Προβλέπουν πρακτικές αποτροπής κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προετοιμάζοντας το έδαφος για εκ νέου μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών

- Βαφτίζουν αυθαίρετα το πρόβλημα “μεταναστευτικό” και όχι “προσφυγικό”, χωρίς να έχουν καν εξετάσει εξατομικευμένα τα αιτήματα ασύλου, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα τη Συνθήκη της Γενεύης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της κυβέρνησης συμπληρώνονται από την παντελή άγνοια για κομβικά ζητήματα διαχείρισης του προσφυγικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι τάζουν επιτάχυνση των διαδικασιών και μιλούν για 9μηνη διάρκεια των δελτίων αιτούντων ασύλου “με σκοπό την πιο συχνή επαφή με τις Αρχές”, ενώ σήμερα η διάρκειά τους είναι εξάμηνη!

Με λίγα λόγια μπροστά στο πρόβλημα, η κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση ομολογεί ότι θα φροντίσει να μην τηρήσει ούτε τις ελάχιστες εγγυήσεις της διεθνούς νομιμότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!