Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Ρωτά τον Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις με GPS
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Ρωτά τον Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις με GPS

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Ρωτά τον Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις με GPS

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσαν στη Βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις καταγγελίες πολιτών για παρακολουθήσεις με συσκευές γεωεντοπισμού (GPS).

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε επώνυμες καταγγελίες πολιτών, ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν απανωτά κρούσματα παράνομης παρακολούθησης μέσω τέτοιων συσκευών. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές «παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, υπονομεύουν τη δημοκρατία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της κοινωνίας».

Όπως επισημαίνουν, «λόγου χάρη, στις 19 Οκτωβρίου πολίτης αντιλήφθηκε τρία άγνωστα άτομα να περιεργάζονται τη μηχανή του και να τοποθετούν σε αυτήν αντικείμενο. Την ίδια ημέρα, δεύτερος πολίτης αντιμετώπισε αντίστοιχο περιστατικό. Ακόμα ένα περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε συνοικία της Αθήνας, όταν συμπολίτης μας αντιλήφθηκε την ύπαρξη άγνωστου οχήματος, στο παρμπρίζ του οποίου ήταν τοποθετημένη καμουφλαρισμένη μικροκάμερα».

Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι στις 9 Αυγούστου ο Παναγιώτης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, είχε, επίσης, καταγγείλει ότι εντόπισε τυχαία στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού, όταν το πήγε στο συνεργείο για έλεγχο.

Οι 24 ερωτώντες βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

«1. Διερευνήθηκε εντός της υπηρεσίας αν ισχύουν οι προαναφερθείσες καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις συμπολιτών μας, με ποια εντολή, πότε και με ποιο αποτέλεσμα; Ή αποφασίσατε να αρκεστείτε σε στερεότυπες διαψεύσεις ελαχιστότατης αξιοπιστίας; Διατάξατε ΕΔΕ και τι άλλα μέτρα λάβατε ή σκοπεύετε να λάβετε, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελλόμενες πρακτικές;

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!