Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών από την Προανακριτική
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών από την Προανακριτική

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών από την Προανακριτική

«Καταφανώς παράνομη και αντιθεσμική» ενέργεια που «συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών του κόμματος από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, διαμηνύοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα την αποδεχθεί.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει» προειδοποιούν στελέχη του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται ούτε να αποδεχθούν, ούτε να νομιμοποιήσουν μία τέτοια εξέλιξη.

Κατά τις ίδιες πηγές, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος παρείχε το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής.

Το απόγευμα τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης καλούνται να λάβουν απόφαση επί του αιτήματος Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής να εξαιρεθούν από τις εργασίες οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς προτείνονται ως μάρτυρες στην έρευνα για το εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών και εάν τους πίεσε, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, και να καταστήσουν κατηγορούμενους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis.

Η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει αν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος θα εξαιρεθούν άμεσα, από μέλη της Επιτροπής ή αν θα εξαιρεθούν όταν έρθει η ώρα να καταθέσουν ως μάρτυρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!