Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Αλεξιπτωτιστής και ανήξερος ο κ. Μητσοτάκης στην Κάσο
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Αλεξιπτωτιστής και ανήξερος ο κ. Μητσοτάκης στην Κάσο

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Αλεξιπτωτιστής και ανήξερος ο κ. Μητσοτάκης στην Κάσο

«Σαν αλεξιπτωτιστής και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες πήγε στην Κάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για τα ουσιαστικά ζητήματα των νησιών» τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, απαντώντας σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός από το ακριτικό νησί.

«Ο κ. Μητσοτάκης, φαίνεται ότι επισκέφθηκε το νησί της Κάσου σαν απλός παρατηρητής, κάνοντας διαπιστώσεις και εκφράζοντας ευχολόγια, ξεχνώντας ότι είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ότι ηγείται μιας Κυβέρνησης από την οποία καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, σχολίσασε ο κ. Σαντορινιός.

Υπενθυμίζοντας δε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, ξεχνώντας ότι από τον Ιούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγγείλει την οριστική κατάργηση του μέτρου για τα νησιά κάτω από 1.000 κατοίκους και φυσικά ξεχνώντας ότι η Κυβέρνησή του αρνήθηκε να κάνει αποδεχτή σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, προτίμησε να δώσει 100 εκατ. € σε μειώσεις ΕΝΦΙΑ, στους πλούσιους φίλους του, και δεν βρήκε 2 εκατ. € για τα νησιά της χώρας».

Για τα κενά στα σχολεία υπογράμμισε ότι «έχοντας ήδη φτάσει Χριστούγεννα, ο κ. Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι λείπουν καθηγητές από τα σχολεία της Κάσου! Ναι, κ. Μητσοτάκη, μετά από 4 χρόνια, είναι και πάλι η πρώτη φορά που τα σχολεία στα νησιά μας αντιμετωπίζουν, και κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές».

Κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού άσκησε και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο: «Τον κ. Μητσοτάκη, τον προβλημάτισε, ακόμη, κατά την επίσκεψή του στο νησί της Κάσου, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων στα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!