Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνταγματική Αναθεώρηση: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή
[Η Ναυτεμπορική]: Συνταγματική Αναθεώρηση: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή

[Η Ναυτεμπορική]: Συνταγματική Αναθεώρηση: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις διατάξεις του Συντάγματος θα παραπεμφθούν τελικά για αλλαγή στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών. Τον λόγο λαμβάνουν μόνο οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί τους, μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Αναθεώρησης και υπουργοί, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσουν και πολιτικοί αρχηγοί.

Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία επί όλων των αναθεωρητέων διατάξεων που είχαν ψηφιστεί με πάνω από 151 ψήφους, από τη Βουλή, στις 14 Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία οι βουλευτές θα ψηφίσουν συνολικά επί των 32 προτάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των τεσσάρων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., καθώς και των επτά συμπληρωματικών προτάσεων μεμονωμένων βουλευτών, που είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 151 ψήφων.

Κ. Δουζίνας: Η Ν.Δ. προτείνει συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε με διαξιφισμούς μεταξύ των εισηγητών. Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δουζίνας, σχολίασε ότι η αντιπαράθεση για τις αναθεωρητέες διατάξεις, αντανακλά τη σύγκρουση της προόδου με τον συντηρητισμό, βάλλοντας κατά της Ν.Δ. Όπως σημείωσε, «η πραγματική αντιπαράθεσή μας με τη Ν.Δ. δεν βρίσκεται στο άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά στο οικονομικό μοντέλο που προτείνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!