Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνωμοτικός «Ριγολέττος» που κινείται μέσα σε σκιές
[Η Ναυτεμπορική]: Συνωμοτικός «Ριγολέττος» που κινείται μέσα σε σκιές

[Η Ναυτεμπορική]: Συνωμοτικός «Ριγολέττος» που κινείται μέσα σε σκιές

Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών και, ίσως, το πιο σκοτεινό από τα αριστουργήματα του Τζουζέπε Βέρντι, ο «Ριγολέττος», παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ: λεωφ. Συγγρού 364 – Καλλιθέα).

Πρόκειται για την επιτυχημένη παραγωγή, σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς του Νίκου Σ. Πετρόπουλου, η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά την καλλιτεχνική περίοδο 2008 – 2009, σημειώνοντας ιδιαίτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, και τώρα επιστρέφει σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, για τέσσερις παραστάσεις, στις 25, 27 και 29 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Αμείωτη μέχρι σήμερα

Ο Τζουζέπε Βέρντι εξέφρασε, σε αισθητικό επίπεδο, το πνεύμα του ώριμου ρομαντισμού και, σε πολιτικό επίπεδο, την επιθυμία των συμπατριωτών του να δουν την Ιταλία ελεύθερη και ενωμένη. Αγαπήθηκε από ιδιαίτερα πλατύ κοινό και απέκτησε εξαρχής δημοτικότητα, που παραμένει αμείωτη μέχρι σήμερα. Στις ιστορικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του 19ου αιώνα, υπήρξε ο συνθέτης, που έζησε εκείνη τη μοναδική στιγμή στην ιστορία της μουσικής, κατά την οποία η υψηλή τέχνη έγινε ταυτόχρονα και λαϊκή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!