Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι συνήθειες συμβάλλουν στην υγεία της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες
[Η Ναυτεμπορική]: Οι συνήθειες συμβάλλουν στην υγεία της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

[Η Ναυτεμπορική]: Οι συνήθειες συμβάλλουν στην υγεία της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

Μεγάλη αμερικανική μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του τμήματος Ουρολογικής Χειρουργικής του Vanderbilt University Medical Center, στο Τεννεσί των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασε ποιες είναι οι συνήθειες των γυναικών που σχετίζονται με την καλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης τους.

Οι επιστήμονες βασίστηκαν στο γεγονός ότι οι γυναίκες με αναγνωρισμένα προβλήματα στην ουροδόχο κύστη θα είχαν σίγουρα κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές υγιεινής, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα.

Στα ειδικά ερωτηματολόγια απάντησαν περί τις 6700 γυναίκες, και μέσα από αυτά καθορίστηκαν αν οι συμπεριφορές τους διέφεραν μεταξύ των γυναικών που αντιλαμβάνονταν ότι είχαν πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη και εκείνων που δεν το καταλάβαιναν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 50% των γυναικών είχαν επιλέξει κάποια φορά στη ζωή τους κένωση της κύστης χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ούρηση, όπως έκανε και ένα μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αντιλαμβανόταν ότι είχαν κάποια προβλήματα υγείας στην ουροδόχο κύστη. Αυτό μπορεί να είναι μια συμπεριφορά που αφορά τις γυναίκες με προβλήματα στην ουροδόχο κύστη για την αποφυγή συμπτωμάτων, καθώς μπορεί να υποθέσουν ότι με την αύξηση της συχνότητας ούρησης μπορεί να αποφευχθούν επεισόδια επιτακτικής ούρησης ή επεισόδια ακράτειας. Εδώ να σημειωθεί ότι μία άλλη παρόμοια μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης συχνότητας κένωσης στο 24ωρο και της ακράτειας, γεγονός που υποδηλώνει ότι παρά την συχνότητα εξακολουθεί να υφίσταται η ακράτεια.

Στη νέα μελέτη φάνηκε επίσης ότι η καθυστέρηση της κένωσης είναι μια συχνή πρακτική,παρότι θεωρείται από τους κλινικούς ιατρούς ως παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη συμπτωμάτων στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα. Για παράδειγμα μελέτες που έχουν γίνει σε εργαζόμενες γυναίκες έχουν δείξει ότι όσες καθυστερούν πολύ να αδειάσουν την ουροδόχο κύστη τους στον χώρο εργασίας, προκαλώντας έντονη ανάγκη για ούρηση ή ακόμα και ακράτεια ούρων, είναι πιθανότερο να αναφέρουν επιτακτική ούρηση και συμπτώματα στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα αργότερα στη ζωή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!