Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού-ΕΛΣΤΑΤ σε στατιστικά δεδομένα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού-ΕΛΣΤΑΤ σε στατιστικά δεδομένα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού-ΕΛΣΤΑΤ σε στατιστικά δεδομένα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιο Θανόπουλο.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η κατάρτιση των βασικών πινάκων του Ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και η υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού με την απαιτούμενη στατιστική πληροφόρηση.

Στην τελετή υπογραφής, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, κι ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Λούλης, τονίστηκε ότι με το έργο αυτό, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, θα διασφαλιστεί η ορθότητα κι αντικειμενικότητα των στατιστικών στοιχείων στον ελληνικό τουρισμό.

Για την εκπόνηση του έργου θα συγκροτηθούν άμεσα δύο τεχνικές ομάδες εργασίας, που θα επεξεργαστούν τα υπό εξέταση στοιχεία.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στα στοιχεία που αφορούν στον Τουρισμό και η αξιοπιστία των στοιχείων που κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για την αποτύπωση της συνεισφοράς του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.

«Είναι ένα έργο που έλειπε χρόνια από τον ελληνικό τουρισμό και με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλισθούν πληρέστερες κι αντικειμενικότερες προσεγγίσεις στα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!