Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία ΕΕΣ-Cosco Shipping Charity Foundation για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών
[Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία ΕΕΣ-Cosco Shipping Charity Foundation για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών

[Η Ναυτεμπορική]: Συνεργασία ΕΕΣ-Cosco Shipping Charity Foundation για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών

Tο πρόγραμμα «Children Included», με σκοπό την υποστήριξη 2.180 παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, απειλούμενες με κοινωνικό αποκλεισμό, υλοποιούν από κοινού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Cosco Shipping Charity Foundation, στο πλαίσιο σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής, 12μηνης διάρκειας, είναι η υποστήριξη μαθητών ηλικίας 6 έως 18 ετών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη βελτίωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργατικότητας και του ομαδικού πνεύματος.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 80 υποτροφίες σε μαθητές της Γ’ Λυκείου στην περιοχή του Πειραιά, σε συνεργασία με τα δημόσια Λύκεια της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου του 2020. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ευαλωτότητας, αλλά και τον βαθμό επίδοσης κατά την αποφοίτησή τους από τη Β’ Λυκείου.

Επίσης, θα υλοποιηθούν 30 εκπαιδευτικές επιμορφωτικές και δημιουργικές δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται σε 2.100 παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, σε συνεργασία με τις σχολικές δομές. Θα αφορούν στην καινοτομία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα προταθούν από τα ίδια τα σχολεία. Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποβληθείσες προτάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!