Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο το σερί θερμότερων μηνών στην ιστορία
[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο το σερί θερμότερων μηνών στην ιστορία

[Η Ναυτεμπορική]: Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο το σερί θερμότερων μηνών στην ιστορία

Το σερί θερμοκρασιών ρεκόρ προκλήθηκε κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και ευνοήθηκε από την εκδήλωση ενός ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο.

Το σερί θερμότερων μηνών που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο.

Ο Σεπτέμβριος του 2016 ήταν ο θερμότερος τέτοιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τη NASA, φτάνοντας τους 0,91 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο, και παίρνοντας το αρνητικό ρεκόρ οριακά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό σηματοδοτεί σχεδόν ένα χρόνο συνεχών ρεκόρ θερμότητας, σύμφωνα με τη NASA, με 11 από τους τελευταίους 12 μήνες να κατατάσσονται ως οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί.

Το ρεκόρ θερμοκρασίας του Ιουνίου πρόσφατα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, όντας πλέον ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στο αρχείο. Αν αυτή η αναθεώρηση δεν είχε γίνει, ο Σεπτέμβριος θα σηματοδοτούσε μια ολόκληρη χρονιά θερμότερων μηνών.

Βέβαια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, η οποία λαμβάνει μετρήσεις με διαφορετικά κριτήρια σύγκρισης, ο Σεπτέμβριος αποτελεί το 17ο συνεχόμενο μήνα που σημειώνει ρεκόρ θερμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον δεδομένο ότι το 2016 θα περάσει στην ιστορία ως το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!