Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνδυαστική θεραπεία διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής σε ασθενείς με γλοιοβλάστωμα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνδυαστική θεραπεία διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής σε ασθενείς με γλοιοβλάστωμα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνδυαστική θεραπεία διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής σε ασθενείς με γλοιοβλάστωμα

Το γλοιοβλάστωμα έχει την χειρότερη πρόγνωση από κάθε άλλη κακοήθεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών τα οποία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της  Αμερικανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας στο Λος Άντζελες, μια νέα συνδυαστική θεραπεία διπλασιάζει σχεδόν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με γλοιοβλάστωμα (γλοίωμα βαθμού IV), μια κακοήθη μορφή νεοπλασίας-όγκου που μπορεί να εμφανιστεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πρόκειται για μια διηθητική μορφή καρκίνου χωρίς σαφή όρια από τον υπόλοιπο υγιή εγκέφαλο με ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης που αφορά το 20% όλων των ενδοκράνιων όγκων σε ενήλικες, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά, αλλά πολύ σπάνια. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, κάθε χρόνο εμφανίζονται 2 – 3 νέα κρούσματα / 100.000 πληθυσμό, σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, το γλοιοβλάστωμα έχει τη χειρότερη πρόγνωση από κάθε άλλη κακοήθεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Και παρά τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της νευροχειρουργικής, της ακτινοθεραπείας αλλά και της ογκολογίας, το προσδόκιμο ζωής  για τους ασθενείς με γλοιοβλάστωμα παραμένει κατά μέσο όρο στα 2 έτη από τη στιγμή της διάγνωσης.

Η νέα συνδυαστική θεραπεία γίνεται με τη λήψη του φαρμάκου 5-αμινολεβουλινικό οξύ (5-ALA), την ίδια ημέρα που θα γίνει η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!