Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τζόνσον – Γιούνκερ τη Δευτέρα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τζόνσον – Γιούνκερ τη Δευτέρα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Τζόνσον – Γιούνκερ τη Δευτέρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ντάουνινγκ Στριτ τροφοδοτώντας ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, παρά τις εκτιμήσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ για το αντίθετο.

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη λεγόμενη βελτίωση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο Τζόνσον επιμένει να δηλώνει «προσεκτικά αισιόδοξος» και είναι κάθετος ότι το Brexit θα γίνει πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν λόγοι που να δικαιολογούν την αισιοδοξία του Βρετανού πρωθυπουργού. Απεναντίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit παραμένει «πολύ μεγάλη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το λεγόμενο backstop, για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, πρέπει να αντικατασταθεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Η Ε.Ε. υποστηρίζει ότι όποια νέα ρύθμιση θα πρέπει να οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα, και μέχρι στιγμής το Λονδίνο δεν έχει καταθέσει βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε σήμερα από την πλευρά του αποφασισμένος να σταματήσει τον Τζόνσον και τους υπουργούς του που σχεδιάζουν να παραβιάσουν τον νόμο, πρκειμένου να βγάλουν τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!