Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Πούτιν – Άμπε τον Ιούνιο με το βλέμμα στις Κουρίλες Νήσους
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Πούτιν – Άμπε τον Ιούνιο με το βλέμμα στις Κουρίλες Νήσους

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση Πούτιν – Άμπε τον Ιούνιο με το βλέμμα στις Κουρίλες Νήσους

Συνάντηση στις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), θα πραγματοποιήσουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι και πολιτικοί ηγέτες και των δύο χωρών είχαν τακτικές συνομιλίες τούς τελευταίους μήνες, με σκοπό να δώσουν ένα τέλος στις επί δεκαετίες εδαφικές διαφορές τους και να καταλήξουν σε μία ειρηνευτική συμφωνία.

Η Ιαπωνία διεκδικεί ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία η Μόσχα κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι Κουρίλες νήσοι είναι νησιωτικό αρχιπέλαγος στη βορειοανατολική Ασία. Εκτείνονται σε μήκος 1.200 περίπου χιλιομέτρων, από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας μέχρι τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Σιβηρίας και χωρίζουν την Οχοτσκική θάλασσα από τον βόρειο Ειρηνικό.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι συνομιλίες των ηγετών για πέντε κοινά έργα σε διαφιλονικούμενα νησιά προχωρούν με καλό ρυθμό.

Πούτιν και Άμπε συμφώνησαν το 2016 να διεξαγάγουν συνομιλίες για κοινές οικονομικές δραστηριότητες στα διαφιλονικούμενα νησιά, προχωρώντας ένα βήμα μπροστά προς την επίτευξη συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!