Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα για τον «Κλεισθένη» ζητεί η ΚΕΔΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα για τον «Κλεισθένη» ζητεί η ΚΕΔΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα για τον «Κλεισθένη» ζητεί η ΚΕΔΕ

Άμεση συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, ζητεί με ομόφωνη απόφαση του το δ.σ. της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γιώργου Πατούλη.

Στη σχετική επιστολή που εστάλη στον Πρωθυπουργό, ο κ. Πατούλης -επικαλούμενος αδυναμία συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με αφορμή το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι»- ζητεί από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και να ορίσει τη σχετική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σχετικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθούν και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Αφορμή για το ομόφωνο αίτημα του δ.σ. της ΚΕΔΕ στάθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, «και η σημερινή απαξιωτική προς την Αυτοδιοίκηση, στάση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο οποίος δεν δέχθηκε να συναντήσει το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, Δημάρχους και Περιφερειάρχες από όλη τη χώρα, προκειμένου να του επιδώσουν τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων και των δ.σ. των ΠΕΔ, τα οποία σε ποσοστό 92% ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου σε νέα βάση».

«Ο κ. Σκουρλέτης δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ότι η επιβεβλημένη παρουσία του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, τον ανάγκασε να μεταθέσει για αργότερα την ώρα της συνάντησης και ισχυριζόμενος ότι έχει άλλο ραντεβού, τελικώς δεν προχώρησε στην πραγματοποίηση της συνάντησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!