Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΔΕ – «Αποστολής»
[Η Ναυτεμπορική]: Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΔΕ – «Αποστολής»

[Η Ναυτεμπορική]: Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΔΕ – «Αποστολής»

Στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν  κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γεώργιο Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Σκοπός, η  αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη στο  σύνολο των δραστηριοτήτων για την παροχή κοινωνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και τον συντονισμό των δράσεων τους για την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών.

Η συνεργασία των φορέων θα περιλαμβάνει, ενδεικτικά, δράσεις όπως:

  • Τη συγκέντρωση, μέσω της ΚΕΔΕ, στοιχείων από τις κοινωνικές δομές των δήμων σχετικά με τον αριθμό των ατόμων και το είδος των αναγκών που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα (στέγαση, τροφή, ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική φροντίδα).
  • Τη συνεχή λειτουργία γραφείου στην ΚΕΔΕ,  το οποίο, σε συνεργασία με την «Αποστολή», θα καταγράφει τα αιτήματα  των δήμων για τις λιγότερο ευνοούμενες κοινωνικές  ομάδες και τους ανασφάλιστους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!