Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η συμφωνία των Apple-Qualcomm φέρνει απόσυρση της Intel από την αγορά του 5G
[Η Ναυτεμπορική]: Η συμφωνία των Apple-Qualcomm φέρνει απόσυρση της Intel από την αγορά του 5G

[Η Ναυτεμπορική]: Η συμφωνία των Apple-Qualcomm φέρνει απόσυρση της Intel από την αγορά του 5G

Ελάχιστες μόνο ώρες μετά την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ των Apple και Qualcomm η Intel προχώρησε στην ανακοίνωση ότι λαμβάνει την απόφαση απόσυρσης από την αγορά των νέων δικτύων 5G.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Intel θα σταματήσει την ανάπτυξη 5G chips για κινητά τηλέφωνα αφήνοντας την Apple με έναν μόνο μελλοντικό προμηθευτή, την Qualcomm. Η ανακοίνωση της Intel ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώνοντας ότι σταματά να εργάζεται στον σχεδιασμό modems για 5G συσκευές. Επρόκειτο για τα chips που θα εξόπλιζαν τις συσκευές της Apple από το 2020 και έπειτα, αν και υπήρχαν φήμες ότι η σχετική τεχνολογία της Intel ίσως να μην ήταν έτοιμη πριν το 2021.
«Η εταιρεία θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των ήδη υπαρχόντων πελατών για modems τεχνολογίας 4G, αλλά δεν θα δρομολογήσει προϊόντα modem 5G στον χώρο των smartphones, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχεδιάστηκαν αρχικά για λανσάρισμα το 2020», αναφέρει η ανακοίνωση της Intel, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μόνος πελάτης τέτοιου είδους modem είναι η Apple.
Παράλληλα, η Intel πρόσθεσε ότι «θα ολοκληρώσει μια αξιολόγηση των δυνατοτήτων για μόντεμ 4G και 5G σε υπολογιστές, διαδικτυακές συσκευές και άλλες συσκευές που βασίζονται σε δεδομένα». Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην επιχειρηματική της υποδομή δικτύου 5G.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!