Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Συμφωνία» στην γκαλερί Genesis
[Η Ναυτεμπορική]: «Συμφωνία» στην γκαλερί Genesis

[Η Ναυτεμπορική]: «Συμφωνία» στην γκαλερί Genesis

Η γκαλερί Genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γκέντση Ρούτση, με τίτλο «Συμφωνία», η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ (Χάρητος 35, Κολωνάκι).

H Ιστορικός της Τέχνης-Τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν γράφει στον κατάλογο σχετικά με την έκθεση: «Διττά υπερβατική είναι η ενότητα των πρόσφατων έργων του Γκέντση Ρούτση που παρουσιάζονται στην τωρινή ατομική του έκθεση στην Genesis με τον ιδιωματικό όσο και εύγλωττο τίτλο: “Συμφωνία”. Στο έπακρον υποβλητική, η εικαστική γραφή του χαρισματικού καλλιτέχνη μαγνητίζει όχι μόνο το βλέμμα αλλά και τον ψυχισμό μας. Και αυτό, γιατί μες από την όποια αποσπασματικά δοσμένη παραστατική εικόνα διαισθανόμαστε άυλα συναισθήματα και ιδιωματικές καταστάσεις, βιωμένες και επεξεργασμένες μες από την “ποιητική” ιδιοσυγκρασία του δημιουργού.

Η ευρηματική “mise en page” καθώς και η ιδιωματική αξιοποίηση της σκίασης και του φωτισμού πέρα από την υποβολή ενός “ιδιόμορφου ρυθμού” ενθαρρύνουν τη φαντασία μας και τον ψυχικό μας κόσμο να λειτουργήσουν συνειρμικά υλοποιώντας και από μιαν υπέρβαση, κάθε φορά. Υπέρβαση που με έναν ομοιοπαθητικό τρόπο ενορχηστρώνει και από μια διαφορετική κατάσταση είτε μέσα στην άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα είτε και πέρα από αυτήν, μες από ανεξάντλητες και ποιητικές σε υφή διεργασίες.

Καθρέπτης και καταγραφέας συναισθημάτων και αντιδράσεων προβάλει αποκλειστικά εδώ, η πλαστικότητα του ευρηματικά και αποσπασματικά δοσμένου σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!