Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 25,5% για τις εισηγμένες
[Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 25,5% για τις εισηγμένες

[Η Ναυτεμπορική]: Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατά 25,5% για τις εισηγμένες

Του Γιώργου Σακκά
[email protected]

Συγκρατημένη αισιοδοξία προκύπτει από την πορεία των εισηγμένων εταιρειών κατά την τρέχουσα χρήση, καθώς, σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν για το πρώτο εξάμηνο, παρουσιάζεται για μια ακόμη φορά ισχυρή άνοδος καθαρών κερδών που φτάνει στο 25,5%, τη στιγμή που και ο τζίρος παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Μάλιστα, η εικόνα των αποτελεσμάτων δεν «χαλάει» ακόμη και αν συμπεριλάβουμε στο γενικό σύνολο και τα αποτελέσματα των τραπεζών, τα οποία φέτος αν και εξακολουθούν να είναι αρνητικά, οι ζημιές περιορίζονται στα μόλις 31 εκατομμύρια ευρώ έναντι των ζημιών 2,9 δισ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2016.

«Παραφωνία» στη θετική πορεία των μεγεθών, αλλά παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος, αποτελεί η οριακή υποχώρηση των συνολικών λειτουργικών κερδών κατά 1,3%, η οποία όμως αποδίδεται αποκλειστικά στην πορεία της ΔΕΗ. Εάν εξαιρεθεί η ΔΕΗ, τότε και φέτος φαίνεται ότι οι εταιρείες επιτυγχάνουν αύξηση λειτουργικών κερδών της τάξης του 5% η οποία σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις εξοικονομήσεων, επιτυγχάνουν και σημαντική αύξηση του καθαρού αποτελέσματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία 168 εταιρειών (έχουν εξαιρεθεί οι τράπεζες), ο συνολικός κύκλος εργασιών στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου της τρέχουσας χρονιά εμφάνισε άνοδο της τάξης του 12,2% στα 31,76 δισ. ευρώ έναντι 28,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η σημαντική αυτή άνοδος αποδίδεται στη «συνεισφορά» των εταιρειών διύλισης, οι οποίες τα τελευταία χρόνια επηρεάζουν και επί της ουσίας δίνουν το τέμπο όχι μόνο για την πορεία του τζίρου αλλά και για τα κέρδη επίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!