Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Σημαντικές αποφάσεις» στο Eurogroup ζητεί ο Μοσκοβισί
[Η Ναυτεμπορική]: «Σημαντικές αποφάσεις» στο Eurogroup ζητεί ο Μοσκοβισί

[Η Ναυτεμπορική]: «Σημαντικές αποφάσεις» στο Eurogroup ζητεί ο Μοσκοβισί

Ο Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την πεποίθηση ότι η ελληνική πλευρά και οι εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης εξέφρασαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση και πως η δεύτερη είναι καθ’ οδόν, ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της, είναι ώρα και για τους εταίρους να αναλάβουν τις δικές τους.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αυτό σημαίνει ότι εφόσον είμαστε ικανοί να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε θετικά τη συζήτηση για το χρέος.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση πως είμαστε πολύ κοντά σε αυτό και τόνισε ότι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι κρίσιμο. Όπως είπε, εκεί πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση, κάτι που, όπως ανέφερε, θα είναι ένα πάρα πολύ θετικό σήμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρωζώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!