Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής: Το «οδοιπορικό» ενός Αρχιτέκτονα – Στοχαστή
[Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής: Το «οδοιπορικό» ενός Αρχιτέκτονα – Στοχαστή

[Η Ναυτεμπορική]: Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής: Το «οδοιπορικό» ενός Αρχιτέκτονα – Στοχαστή

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής κάθε χρόνο επιλέγει να τιμήσει με αφιέρωμα μία σημαίνουσα προσωπικότητα που αποφοίτησε από το ιστορικό σχολείο.
Το φετινό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο και τίτλο «Άρης Κωνσταντινίδης (1913-1993) – Το οδοιπορικό ενός Αρχιτέκτονα – Στοχαστή».

Το αφιέρωμα επιχειρεί να αναδείξει συνιστώσες της ζωής και του έργου του Αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, μέσα από εικόνα (ταινία με συνεντεύξεις) και αφήγηση δομημένη αιτιακά με επιλεγμένα αποσπάσματα από τα συγγράμματά του. Το αφιέρωμα και το αφηγηματικό μέρος επιμελείται η Αιμιλία Βλαχογιάννη (Επίτιμο μέλος Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής) και την ανάγνωση των αποσπασμάτων αποδίδει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός (Απόφοιτος Βαρβακείου Προτύπου Σχολής).
Η αφήγηση συμπληρώνεται με προβολή συνεντεύξεων, στις οποίες εκφράζουν μνήμες και απόψεις ο Διονύσης Καψάλης, ο Σταύρος Πετσόπουλος, ο Γιάννης Σαΐτας, ο Αλέξης Χατζηδάκης, ο Γιώργος Χατζημιχάλης και τα παιδιά του Άρη Κωνσταντινίδη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Αλεξάνδρα Τσουκαλά.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!