Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συγκρατημένα αισιόδοξες Αθήνα – Λευκωσία στη Γενεύη
[Η Ναυτεμπορική]: Συγκρατημένα αισιόδοξες Αθήνα – Λευκωσία στη Γενεύη

[Η Ναυτεμπορική]: Συγκρατημένα αισιόδοξες Αθήνα – Λευκωσία στη Γενεύη

«Η λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να αφήνει νικητές και ηττημένους, αν θέλουμε να είναι διαρκείας και βιώσιμη. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πριν αναχωρήσει από τη Γενεύη.

Θετικά αποτιμούν και προσεγγίζουν Αθήνα και Λευκωσία τη Διάσκεψη της Γενεύης, καθώς εκτιμούν ότι δημιουργήθηκε «σημαντική δυναμική για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Παράλληλα, παρακολουθούν με προσοχή και καταγράφουν τις τουρκικές αντιδράσεις, με κορυφαίες αυτές του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος επέμεινε και χθες ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο, στο πρόβλημα της οποίας δεν νοείται λύση δίχως τη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων. 

Κατά την εκτίμηση της Αθήνας, στις δικοινοτικές συνομιλίες «συντελείται σημαντική πρόοδος, παρά τις κρίσιμες διαφορές» και στα θετικά καταγράφει την ανταλλαγή χαρτών και τη συζήτηση του κεφαλαίου των εγγυήσεων και της ασφάλειας, «στο πλαίσιο της οποίας εκκινούν από τις 18 Ιανουαρίου ουσιαστικές συνομιλίες σε διπλωματικό – τεχνικό επίπεδο».

Η Αθήνα επαναβεβαίωσε ότι κινείται «σε σταθερό συντονισμό και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία» και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει να επεξεργάζεται και να καταθέτει προτάσεις «βασισμένες στις αρχές που έχουμε διακηρύξει, ως προς τον τομέα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στον οποίο και εμπλεκόμαστε».

Ταυτοχρόνως διαμηνύει στην Άγκυρα ότι «φοβικές λογικές, αλλά και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού» και τονίζει την ετοιμότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στην επόμενη φάση της Διάσκεψης της Γενεύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!