Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «συγγνώμη» και η προειδοποίηση Σταϊνμάιερ 80 χρόνια μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Η «συγγνώμη» και η προειδοποίηση Σταϊνμάιερ 80 χρόνια μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Η «συγγνώμη» και η προειδοποίηση Σταϊνμάιερ 80 χρόνια μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους Πολωνούς, θύματα της ναζιστικής επίθεσης που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια, ενώ ο Πολωνός ομόλογός του Αντρέι Ντούντα εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να κατηγορήσει την Ρωσία για «ιμπεριαλιστικές τάσεις».

Ο Σταϊνμάιερ αναγνώρισε για μία ακόμη φορά την γερμανική ευθύνη για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρώτα, στην διάρκεια της τελετής στο Βιέλουν, στις 04.40 τα ξημερώματα, ακριβώς την ώρα που έπεσαν οι πρώτες γερμανικές βόμβες στην μικρή αυτή πόλη της Πολωνίας, και στην συνέχεια κατά την διάρκεια της διεθνούς τελετής στην Βαρσοβία.

«Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων της επίθεσης στο Βιέλουν. Υποκλίνομαι ενώπιον των Πολωνών, θυμάτων της γερμανικής τυραννίας. Και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε στα γερμανικά και τα πολωνικά, παρουσία του πολωνού ομολόγου του.

Η Πολωνία επλήγη σφοδρά από τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο, χάνοντας έξι εκατομμύρια πολίτες, ανάμεσά τους τρία εκατομμύρια Εβραίους. Ο πόλεμος άφησε 40 έως 60 εκατομμύρια νεκρούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είναι οι Γερμανοί που διέπραξαν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στην Πολωνία. Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει τελειώσει, ότι η κυριαρχία του τρόμου των εθνικοσοσιαλιστών στην Ευρώπη είναι ένα περιθωριακό γεγονός στην γερμανική ιστορία, έχει την ευθύνη της κρίσης του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έμοιαζε να αναφέρεται στην γερμανική ακροδεξιά, ένας από τους ηγέτες της οποίας, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, έχει δηλώσει ότι τα χρόνια του Γ’ Ράιχ δεν είναι παρά μια «κουτσουλιά» στην γερμανική ένδοξη χιλιετία.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Βιέλουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!