Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύγκληση του Σ.Α. για τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ ζήτησαν Κίνα – Ρωσία
[Η Ναυτεμπορική]: Σύγκληση του Σ.Α. για τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ ζήτησαν Κίνα – Ρωσία

[Η Ναυτεμπορική]: Σύγκληση του Σ.Α. για τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ ζήτησαν Κίνα – Ρωσία

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σήμερα Πέμπτη ζήτησαν η Ρωσία και η Κίνα, προκειμένου να συζητηθούν «οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ για τα σχέδια κατασκευής και ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς», σύμφωνα με το κείμενο του αιτήματός τους, που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Νέα Κίνα.

Μόσχα και Πεκίνο θέλουν το 15μελές Συμβούλιο να εντάξει το θέμα αυτό στην ατζέντα των «απειλών για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και ζητούν επίσης η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ και ύπατη εκπρόσωπός του για ζητήματα αφοπλισμού, η Ιζούμι Νακαμίτσου, να ενημερώσει τα κράτη-μέλη.

Το Πεντάγωνο γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι εκτόξευσε δοκιμαστικά έναν πύραυλο Κρουζ με συμβατική γόμωση που έπληξε τον στόχο του αφού διένυσε πάνω από 500 χιλιόμετρα. Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια δοκιμή αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη διμερή συνθήκη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσους βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF) τη 2α Αυγούστου.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News εάν και κατά πόσον η δοκιμή αυτού του πυραύλου είχε σκοπό να σταλεί μήνυμα στην Κίνα, τη Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ απάντησε ότι η βασική ανησυχία της Ουάσιγκτον είναι η Κίνα. «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι, αν χρειαστεί, θα έχουμε τη δυνατότητα αποτροπής της κακής συμπεριφοράς της Κίνας, διαθέτοντας (πυραύλους) ικανούς να πλήξουν (στόχους) σε μέσες αποστάσεις», απάντησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!