Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σφίγγει ο κλοιός για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο
[Η Ναυτεμπορική]: Σφίγγει ο κλοιός για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο

[Η Ναυτεμπορική]: Σφίγγει ο κλοιός για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο

«Κυνηγούς» φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου δράσης που προωθεί με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου, αλλά και την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης για είσπραξη μέρους των οφειλών. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι στόχος της ΑΑΔΕ είναι έως το τέλος Μαρτίου να έχει «κλείσει» το θέμα των επιστροφών φόρου προς τους φορολογούμενους, οι οποίες έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ επίσης έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο σύστημα σταδιακής αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, του «προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού».

«Παρακολούθηση» υπόχρεων από ελεγκτές
Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιλής προανήγγειλε χθες την ίδρυση εξειδικευμένων Κέντρων Είσπραξης, σε πρώτη φάση στην Αθήνα και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη, για την «παρακολούθηση» των υπόχρεων με χρέη στην εφορία από ελεγκτές που θα έχουν ως μοναδικό μέλημα την αναζήτηση τρόπων είσπραξης, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αναζητούν τις προσφορότερες για τους φορολογούμενους λύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι φόροι που δεν πληρώθηκαν στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ανήλθαν σε 7,938 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 9,69 δισ. ευρώ. Έτσι, παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στα 104,083 δισ. ευρώ, καθώς «φούσκωσαν» κατά 857 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ περίπου 17,8 δισ. ευρώ (το 17% των συνολικών οφειλών) έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!