Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΒ: Θέμα επιβίωσης η ανταγωνιστική φορολογία σε εργασία και παραγωγή
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΒ: Θέμα επιβίωσης η ανταγωνιστική φορολογία σε εργασία και παραγωγή

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΒ: Θέμα επιβίωσης η ανταγωνιστική φορολογία σε εργασία και παραγωγή

Τα υπερβολικά φορολογικα βάρη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσδιορίζει ο ΣΕΒ ως ένα από τα μεγαλύτερα «βαρίδια» για την ελληνική οικονομία. Τονίζει δε ότι οι πιέσεις είναι εντόντερες στην μεσαία τάξη και πως προειδοποιεί πως η κατάσταση αυτή δεν είναι βιώσιμη. Εκφράζει δε την πεποίθηση πως η μείωση της υπερφορολόγησης μπορεί αποτελέσει σημείο ευρύτερης πολιτικής σύγκλησης και κοινωνικής συναίνεσης και εξηγεί δε πού απαιτείται άμεση μείωση των φόρων.

«Παρά τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας, η υπερφορολόγηση συνεχίζει να αποτελεί πιεστικό πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία» τονίζει σε σημείωμά του ο ΣΕΒ και παρουσιάζει την εικόνα σε τρία σημεία:

  • Η υπερφορολόγηση μεγιστοποιείται στη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα στα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που κατά τεκμήριο έχουν υψηλές δεξιότητες και καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην αγορά εργασίας. Ως αποτέλεσμα οι πλέον παραγωγικοί συμπολίτες μας περιορίζονται συχνά σε επαγγελματικές σταδιοδρομίες με χαμηλότερα εισοδήματα ή μεταναστεύουν μαζικά. Έτσι όμως η οικονομία και οι επιχειρήσεις χάνουν τα πλέον παραγωγικά και διεθνώς περιζήτητα στελέχη τους. Τα στελέχη αυτά έχουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και είναι αυτά που εξασφαλίζουν την ικανότητα της οικονομίας και κοινωνίας να αξιοποιήσει, τελικά προς όφελος όλων, τις ευκαιρίες που δίνει η 4η βιομηχανική επανάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!