Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Πάνω από 1300 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον κλάδο μόδας σε δύο χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Πάνω από 1300 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον κλάδο μόδας σε δύο χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΕΠΕ: Πάνω από 1300 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον κλάδο μόδας σε δύο χρόνια

Σε 1.300 υπολογίζονται οι νέες θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκαν στη διετία 2017-2018 στην ελληνική βιομηχανία ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, κεφαλαιοποιώντας και σε όρους απασχόλησης τη θετική πορεία ιδίως του κλάδου της ένδυσης, οι εξαγωγές του οποίου έχουν αυξηθεί αθροιστικά κατά 26% στο τριετές χρονικό διάστημα 2016-2018.

Συνολικά, η αλυσίδα της ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί περισσότερους από 160.000 άμεσα εργαζόμενους και πραγματοποιεί εξαγωγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), Βασίλης Μασσέλος, κατά την ομιλία του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του φορέα, απόψε, στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, στην εγχώρια αγορά η κατανάλωση ενδυμάτων παραμένει καθηλωμένη και θα χρειαστεί χρόνος για την πραγματική ανάκαμψή της, σύμφωνα με τον κ.Μασσέλο, ο οποίος πρότεινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης ένα εθνικό σχέδιο παρέμβασης για τους κλάδους της μόδας, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εγχώριας κρίσης.

“Στην παρούσα οικονομική συγκυρία η αύξηση των εξαγωγών αποτελεί τη μοναδική στρατηγική, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων” υπογράμμισε.

Συνεχής άνοδος από το 2013, με εξαίρεση το 2015 των capital controls

Αναλυτικότερα, κάνοντας τον απολογισμό της πορείας του κλάδου, ο κ.Μασσέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι για την ελληνική βιομηχανία ένδυσης το 2018 ήταν μια πολύ καλή χρονιά κυρίως χάρη στις εξαιρετικές εξαγωγικές επιδόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!