Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σελόντα-Νηρεύς «έριξαν» δίχτυα για επενδυτές
[Η Ναυτεμπορική]: Σελόντα-Νηρεύς «έριξαν» δίχτυα για επενδυτές

[Η Ναυτεμπορική]: Σελόντα-Νηρεύς «έριξαν» δίχτυα για επενδυτές

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Αρχίζει η διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση ιχθυοτροφείων που παράγουν 10.000 τόνους μεσογειακών ιχθύων μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας και εκκολαπτήρια που παράγουν 50 εκατ. τεμάχια γόνου των εταιρειών Σελόντα και Νηρεύς, στο πλαίσιο των επιταγών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί το mega deal για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των επιχειρήσεων Ανδρομέδα / Νηρέα / Σελόντα από την Andromeda Seafood Limited, που ελέγχεται από το σχήμα Amerra Amerra Capital Management και τη Mubadala Investment Company.

Χθες και οι δύο εταιρείες (Σελόντα και Νηρεύς) ανακοίνωσαν ότι ορίστηκε επιβλέπων εντολοδόχος (monitoring trustee), ο οποίος θα είναι ανεξάρτητο μέρος, με σκοπό να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών την εντολή έλαβαν «οι Lazard Freres SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez & Marsal και η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, για να παρακολουθούν την οργάνωση της διαδικασίας και τη λήψη των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δέκα με δεκαπέντε μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα «ραντεβού» με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο της διαδικασίας sightseeing, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί το Virtual Data Room (VDR) όπου θα αναρτηθούν όλα τα εμπιστευτικά έγγραφα της σχετικής διαδικασίας στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!