Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας – Πέντε Αστεριών
[Η Ναυτεμπορική]: Σχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας – Πέντε Αστεριών

[Η Ναυτεμπορική]: Σχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας – Πέντε Αστεριών

Τις τελευταίες εβδομάδες Λέγκα και Πέντε Αστέρια ανέβασαν τους τόνους. Τα Πέντε Αστέρια απέφυγαν την ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη, ενώ το κόμμα του Σαλβίνι συνέχισε να κατηγορεί σε κάθε ευκαιρία, «τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών». Τώρα, όμως, τα πνεύματα έχουν κάπως ηρεμήσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, η Λέγκα βρίσκεται στο 31% και τα Πέντε Αστέρια στο 22%. Η κεντροαριστερά διαθέτει το 21% της πρόθεσης ψήφου ενώ η κεντροδεξιά Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 9%.

Όλα δείχνουν ότι ο Ματέο Σαλβίνι θα καταφέρει να κερδίσει αυτή την μάχη. Με τις γνωστές θέσεις κατά των μεταναστών και υπέρ της άμεσης μείωσης των φόρων, έχει καταφέρει να πείσει ένα σημαντικό ποσοστό εκλογέων. Ο Γραμματέας της Λέγκα, ο οποίος την τελευταία περίοδο έδωσε μεγάλη έμφαση στις κομματικές εκδηλώσεις, σχετικά με την «επόμενη ημέρα», δηλώνει: «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Θα ζητήσω, όμως, την εφαρμογή μιας και μοναδικής φορολογικής κλίμακας στο 15%».

Πιθανή η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας

Τις τελευταίες ημέρες δεν επέμεινε στην ανάγκη να ξεπεράσει, το δημόσιο έλλειμμα της χώρας το 3%. Διότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε επικίνδυνη άνοδο του spread και, σύμφωνα με τον Τύπο, οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν διαδικασία για υπερβολικό χρέος σε βάρος της Ιταλίας. Παράλληλα, μπορεί να καταστεί άμεσα αναγκαία η έγκριση εκτάκτων οικονομικών μέτρων ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!