Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι υπέβαλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ η Ρωσία
[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι υπέβαλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ η Ρωσία

[Η Ναυτεμπορική]: Σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι υπέβαλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ η Ρωσία

Διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας (φωτ. αρχείου).

Nα εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι, ζητεί η Ρωσία από τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με προσχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Τρίτη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητεί ακόμη από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες τις οποίες το ΣΑ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ρωσία άσκησε βέτο σε ένα προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!