Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία – Βρανδεμβούργο: Δεύτερη δύναμη το AfD – Γρίφος ο σχηματισμός τοπικών κυβερνήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία – Βρανδεμβούργο: Δεύτερη δύναμη το AfD – Γρίφος ο σχηματισμός τοπικών κυβερνήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Σαξονία – Βρανδεμβούργο: Δεύτερη δύναμη το AfD – Γρίφος ο σχηματισμός τοπικών κυβερνήσεων

Σημαντική άνοδο των ποσοστών της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), συρρίκνωση των ποσοστών των κομμάτων του ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού (CDU-SPD), αλλά και απώλειες για την Αριστερά (Die Linke), η οποία διατηρούσε ως τώρα σημαντικά ποσοστά στα πρώην ανατολικά κρατίδια, «έβγαλαν» οι κάλπες των κρατιδιακών εκλογών στο Βρανδεμβούργο και στην Σαξονία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στο Βρανδεμβούργο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο μέχρι σήμερα συγκυβερνούσε με την Αριστερά, αναδεικνύεται πρώτη δύναμη συγκεντρώνοντας με 26,6%, καταγράφοντας ωστόσο απώλεια 5,5 μονάδων από το 2014. Η AfD διπλασιάζει τα ποσοστά της και φθάνει στο 24,5%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 15,4% από 23% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές. Μεγάλες απώλειες καταγράφει και η Αριστερά, η οποία πέφτει από το 18,6% στο 10,4%. Οι Πράσινοι ενισχύονται στο 9,5% από 6,2% και ακολουθούν τα Κινήματα Πολιτών Βρανδεμβούργου με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους που βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο, με 5% (2,7% το 2014). Οι Φιλελεύθεροι (FDP), αν και ενισχύθηκαν σημαντικά, απέτυχαν και πάλι να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς έμειναν στο 4,4% (από 1,5% το 2014).

Για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD) χρειάζεται πλέον την σύμπραξη δύο ακόμη κομμάτων, κατά πάσα πιθανότητα της Αριστεράς και των Πρασίνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!