Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σαρωτική κυβερνοεπίθεση στη βιομηχανία αλουμινίου Hydro
[Η Ναυτεμπορική]: Σαρωτική κυβερνοεπίθεση στη βιομηχανία αλουμινίου Hydro

[Η Ναυτεμπορική]: Σαρωτική κυβερνοεπίθεση στη βιομηχανία αλουμινίου Hydro

Η Norsk Hydro, εκ των μεγαλύτερων παραγωγών αλουμινίου στον κόσμο, ήρθε αντιμέτωπη την Τετάρτη με μια ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση, η οποία έπληξε τμήματα της γραμμής παραγωγής της, προκαλώντας πτώση της μετοχής της και άνοδο της τιμής του αλουμινίου.

Η εταιρεία έθεσε εκτός λειτουργίας κάποιες εγκαταστάσεις της, όπου τo αλουμίνιο μετατρέπεται σε εξαρτήματα για αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα τα μεγάλα της χυτήρια σε χώρες όπως η Νορβηγία, το Κατάρ και η Βραζιλία, λειτουργούσαν χειροκίνητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίθεση άρχισε το βράδυ της Δευτέρας και κλιμακώθηκε, πλήττοντας τα συστήματα IT της Hydro σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων της κι αναγκάζοντας το προσωπικό να προβαίνει σε ενημερώσεις μέσω social media.

Η Νορβηγική Αρχή Εθνικής Ασφαλείας (NNSA), αρμόδια για το θέμα της κυβερνοασφάλειας, ανέφερε πως στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένας ιός γνωστός ως LockerGoga, ένα σχετικά νέο είδος ransomware που κρυπτογραφεί αρχεία υπολογιστή και απαιτεί πληρωμή για να τα ξεκλειδώσει.

Ο δημόσιος σταθμός NRK μετέδωσε, επικαλούμενος την NNSA, πως οι χάκερ ζήτησαν χρήματα από τη Hydro για να τερματίσουν την επίθεση, μα η εταιρεία δεν το επιβεβαίωσε. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό δεν χρησιμοποιείται ευρέως από ομάδες κυβερνοεγκληματιών, είπαν ερευνητές, αλλά έχει συνδεθεί με μια επίθεση που έλαβε χώρα εναντίον της γαλλικής Altran Technologies τον Ιανουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!