Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σακελλαρίδης: Τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση στο προσφυγικό
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σακελλαρίδης: Τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση στο προσφυγικό

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σακελλαρίδης: Τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση στο προσφυγικό

Για «τεράστιες ευθύνες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στο προσφυγικό κάνει λόγο ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ κρούει «καμπανάκι» για τον κίνδυνο κυρώσεων στη χώρα μας μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται ψυχραιμία, συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού και προσφυγικού δικαίου. Η οποιαδήποτε διαχείριση αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να επιδεινώσει την κατάσταση» τονίζει σε συνέντευξή του στο newpost.gr.

Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει αναζωπυρωθεί με αιχμή την αύξηση των προσφυγικών ροών, ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι θα ήταν «άστοχο» να γίνουν συγκρίσεις «για την πολιτική μίας κυβέρνησης 4,5 ετών σε ένα τέτοιο θέμα με μία κυβέρνηση 1,5 μήνα».

Δηλώνει πάντως πως «η προηγούμενη κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, οι οποίες δεν παραγράφονται, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση». «Στο επίπεδο της πολιτικής κρινόμαστε από τις πράξεις και τα αποτελέσματα και όχι από τη ρητορική και τις επιθυμίες μας. Η αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ των νησιών, οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, η αβεβαιότητα για την συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για την στέγαση είναι λίγες από τις παρακαταθήκες» αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!