Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Σαφής βελτίωση στην κατάσταση με τη ρύπανση στον Σαρωνικό»
[Η Ναυτεμπορική]: «Σαφής βελτίωση στην κατάσταση με τη ρύπανση στον Σαρωνικό»

[Η Ναυτεμπορική]: «Σαφής βελτίωση στην κατάσταση με τη ρύπανση στον Σαρωνικό»

Στη Σαλαμίνα άρχισε το Σάββατο να εργάζεται προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, με ιδιωτικό βυτιοφόρο, που έκανε απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε βυτιοφόρο και απομακρύνθηκαν. 

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα των ακτών του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες ρυπάνθηκαν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2». Η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την επιχείρηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι έχει ολοκληρωθεί η απάντληση του φορτίου από τις δεξαμενές Νο2 και Νο1 και ότι στις 13.10 άρχισε η απάντληση από τη δεξαμενή Νο4.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, από τις δεξαμενές είχαν αντληθεί ως τις 03.30 σήμερα, 774 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών . Επίσης έχουν αντληθεί 350 κυβικά μέτρα προσμίξεων πετρελαιοειδών. Η άντληση συνεχίζεται.

Κατά την πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την επιχείρηση απορρύπανσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι «η αντίδραση του υπουργείου και του Λιμενικού ήταν άμεση, τόσο κατά την αντιμετώπιση του ναυαγίου, όσο και κατά τον συντονισμό των ενεργειών αντιρρύπανσης, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα σχέδια διαχείρισης».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Λιμενικού, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, η κατάσταση έχει ως εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!