Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρουχανί: Θα σπάσουμε τις κυρώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ρουχανί: Θα σπάσουμε τις κυρώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ρουχανί: Θα σπάσουμε τις κυρώσεις

Το Ιράν είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να πουλάει το πετρέλαιό του στη διεθνή αγορά, υπογραμμίζοντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις αποτελούν μονομερή, επιθετική ενέργεια με κόστος συνολικά για την παγκόσμια οικονομία.

«Θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε το αργό μας. Θα σπάσουμε τις κυρώσεις» διεμήνυσε ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, που μεταδίδεται αυτή την ώρα ζωντανά στην κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Το διάγγελμα συμπίπτει με την ενεργοποίηση των αμερικανικών κυρώσεων, που βάζουν στο στόχαστρο τις εξαγωγές πετρελαίου και τον τραπεζικό τομέα. Αν και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξαιρούν οχτώ χώρες από την απαγόρευση, μεταξύ των οποίων είναι και οι έξι κορυφαίοι αγοραστές ιρανικού πετρελαίου, δεν έχουν διευκρινίσει τη διάρκεια της εξαίρεσης και σε τι βαθμό αυτή θα αναγκάζει τους αγοραστές να μειώσουν την ποσότητα, που εισάγουν.

Σημειώνεται ότι ήδη οι ιρανικές εξαγωγές έχουν μειωθεί από τα 2,66 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο στα 1,76 εκατ. βαρέλια τον Οκτώβριο.

Μία από τις πρακτικές που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι Ιρανοί είναι τα λεγόμενα πλοία- φαντάσματα, που συνέχιζαν τη διακίνηση χωρίς να δίνουν σήμα για τον εντοπισμό τους. Ένα παράθυρο για συναλλαγές προσφέρει και το Όχημα Ειδκού Σκοπού, που έχει συστήσει η Ε.Ε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!