Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ρότα» μείωσης ακολουθεί το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο
[Η Ναυτεμπορική]: «Ρότα» μείωσης ακολουθεί το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο

[Η Ναυτεμπορική]: «Ρότα» μείωσης ακολουθεί το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο

Στο 3% οι προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου εμπορίου για την περίοδο 2018-2020.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Με σταθερό ρυθμό 4% αυξήθηκε το 2018 το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν υποβαθμιστεί στο 3% για την περίοδο 2018-2020, με τον ρυθμό αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών παγκοσμίως να προβλέπεται να μειωθεί από 3,9% το 2018 στο 3,7% το 2019.

Τα παραπάνω εκτιμά η ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αναφερόμενη στην πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι εξαρτώμενη από τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας, η δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, παρά τις πιο θετικές προβλέψεις για τα ξηρά και υγρά χύδην φορτία.

Χύδην φορτία
Η αύξηση του παγκόσμιου στόλου το 2018 εκτιμάται ότι έφτασε στο 1,5% σε σύγκριση με το 2017. Ενώ τα χύδην ξηρά φορτία αναμένεται να παρουσιάσουν συνολικό ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,9%, μεταξύ 2018 και 2023, η μείωση των μεταφερόμενων διά θαλάσσης κινεζικών εισαγωγών αποτελεί πρόκληση για πολλούς τομείς του κλάδου. Στην αγορά χύδην ξηρών φορτίων η σταδιακή μετάθεση του ενδιαφέροντος των κινεζικών χαλυβουργείων από τη χρήση εισαγόμενου σιδηρομεταλλεύματος σε σιδηρομετάλλευμα που προέρχεται από διάλυση είναι μια σημαντική αλλαγή.

Πετρέλαιο
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και των κύριων εμπορικών τους εταίρων, κατ’ εξοχήν της Κίνας, προκαλεί περαιτέρω αβεβαιότητα στον τομέα των αγροτικών προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!