Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρώσος Πρέσβης: Τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα μόνο S-400 ή Patriot και F-35 στην Τουρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Ρώσος Πρέσβης: Τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα μόνο S-400 ή Patriot και F-35 στην Τουρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Ρώσος Πρέσβης: Τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα μόνο S-400 ή Patriot και F-35 στην Τουρκία

Για σύσφιξη της συνεργασίας με την Ελλάδα στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, στο βαθμό που η ίδια το επιθυμεί, έκανε λόγο ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τους προμήθεια των S-400 από την Τουρκία, τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, τον αγωγό «Turkish Stream», αλλά και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Αναλυτικότερα αναφερόμενος στους S-400 δήλωσε: «Μια διεθνής δύναμη δεν θέλει να χάσει ούτε ένα κομμάτι της τουρκικής αγοράς εξοπλισμών, όπου πάντα είχε κυρίαρχη θέση. Γι’ αυτό θέτουν την Άγκυρα προ διλήμματος: είτε μόνο S-400, είτε και Patriot και F-35» και έθεσε το ερώτημα: «Τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα;»

Υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Γ.Κατρούγκαλο, «οι ισορροπίες στο Αιγαίο δε αλλάζουν από τους S-400, αλλά μόνο από τον συνδυασμό της σύγχρονης αεράμυνας με τα F-35» και συμπλήρωσε πως η Ρωσία επιδιώκει τη «σύσφιγξη της συνεργασίας μας με την Ελλάδα στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα στο βαθμό που η ίδια το επιθυμεί»

Για τον αγωγό «Turkish Stream» ανέφερε ότι «η απόφαση για την ευρωπαϊκή όδευση δεν έχει ληφθεί ακόμα. Όλα εξαρτώνται από τα μέλη της ΕΕ. Εάν ενδιαφέρονται, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους» και εξέφρασε την άποψη ότι «οι ισχυρισμοί περί ανάγκης «απεξάρτησης» της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο δεν είναι τίποτε παρά μόνο προσπάθειες ανέντιμου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ. Ασκούν πιέσεις, ώστε να αναγκάσουν τις χώρες της ΕΕ να αγοράζουν ακριβότερο φυσικό αέριο».

«Οι πωλήσεις του ρωσικού LNG, από την περιοχή Γιαμάλ, συνέχεια διευρύνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!