Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ρωσία επεκτείνει τη γεωπολιτική επιρροή της στη Μέση Ανατολή
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ρωσία επεκτείνει τη γεωπολιτική επιρροή της στη Μέση Ανατολή

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ρωσία επεκτείνει τη γεωπολιτική επιρροή της στη Μέση Ανατολή

Ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να παρατάσσονται κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, λίγες ώρες μετά τη σύναψη της ρωσοτουρκικής συμφωνίας στην οποία κατεληξαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν χθες, στο Σότσι, στη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ τηρεί ακόμη στάση αναμονής, με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στολτενμπεργκ να αποφεύγει να προβεί σε συμπεράσματα . Η κατάσταση ωστόσο στη Μέση Ανατολή αλλάζει ραγδαία. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, η Ρωσία παίρνει τη θέση των ΗΠΑ ως βασικός παίκτης και διαμεσολαβητής στην περιοχή.

Φάλαγγα της ρωσικής στρατονομίας, αφού διέσχισε τον Ευφράτη έφθασε στο Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η Ρωσία προειδοποίησε επίσης τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι θα βρεθούν εν μέσω νέων συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις, αν δεν συμμορφωθούν στη ρωσοτουρκική συμφωνία.

Βάσει της συμφωνίας Ρωσίας – Τουρκίας, θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφάλειας 120 χιλιομέτρων στη Συρία, ανάμεσα στις πόλεις Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ, τον έλεγχο της οποίας θα έχει η Άγκυρα. Οι Κούρδοι μαχητές καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή, και να μετακινηθούν τουλάχιστον 30 χλμ. εντός της Συρίας, σε διάστημα 150 ωρών.

Παράλληλα, Τουρκία και Ρωσία θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες σε μια ζώνη πλάτους 10 χιλιομέτρων, ανατολικά και δυτικά από τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η τουρκική επιχείρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!